Informatievoorziening

Zeker in een grote parochie als de nieuwe parochie Sint Joris, wat een gebied omvat van alles ten zuiden van de spoorlijn in Eindhoven, is communicatie van eminent belang. Vanuit het verleden bestonden in enkele van de voormalige parochie’s nog traditionele parochiebladen die door vrijwilligers werden bezorgd, in één voormalige parochie was dit geïntegreerd in buurtblaadjes en in een aantal  voormalige parochiewijken bestond het fenomeen parochiebladen al (lang) niet meer.

Hoe verder met de communicatie?

Parochiebladen werden alleen bezorgd bij deelnemers aan de kerkbijdrage en de buurtblaadjes werden niet in de hele wijk bezorgd. Na een grondige analyse en inventarisatie, waar bij o.a. ook gekeken is naar voogaande voorbeelden,  heeft de parochie Sint Joris er voor gekozen gebruik te maken van de stedelijk bezorgde uitgave van Thuis in Eindhoven om het parochienieuws, periodiek, in te zetten.

Thuis in Eindhoven010thuisineindhoven

7 keer per jaar, wordt een dubbele middenpagina gevuld met nieuws, aankondigingen en informatie. Thuis in Eindhoven wordt gratis bezorgd mits u niet via stickers: nee/nee, het ontvangen van dit soort huis aan huis bladen beperkt. Voor hen bij wie de bezorging niet gebeurt zijn er op het Pastoraal Centrum of de KWC’s altijd extra exemplaren voorradig.

030informatiebulletinInformatiebulletins

Naast deze algemene informatie, die in principe voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn, verschijnt er ook elk eerste weekend van de maand per kerkgebouw nog een eigen informatiebulletin achter in de kerk. Hierin vindt u de familieberichten en relevante informatie voor de vieringen van de betreffende kerk.

Parochiegids

Daarnaast is er ook nog de parochiegids. Hierin zijn de belangrijkste gegevens verzameld vooral voor hen die het fijn vinden om te lezen uit een handzaam boekje en niet zozeer van de digitale informatie voorziening zijn.  De parochiegids is gratis af te halen op de verschillende KWC’s, ze liggen achter in de kerkgebouwen. Klik hier voor de digitale versie van 2016-2017.

Centrale redactie

Een centrale redactie draagt zorg voor alle communicatiemiddelen waaronder ook deze website behoort. Voor de illustraties bij de verschillende nieuwsfeiten is er een werkgroep van vrijwillige fotografen geformeerd.

Vindt u dat publiciteit en communicatie een aantrekkelijke taak voor u zou kunnen zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor de parochie, meldt u zich dan aan bij de redactie.
Ook andere op- en of aanmerkingen betreffende de inhoud van de berichtgeving in Thuis in Eindhoven, de informatiebulletins of deze website kunt u doorgeven aan de redactie.