Informatievoorziening

Zeker in een grote parochie als de parochie Sint Joris, wat een gebied omvat van alles ten zuiden van de spoorlijn in Eindhoven, is communicatie van eminent belang.

Parochieblad

De eerste jaren van de fusie en daarmee de oprichting van de parochie Sint Joris hebben we ervoor gekozen om ons “parochieblad” niet in een compleet eigen gemaakt blad te publiceren. Wij zagen voordelen in het grotere bereik van publicatie van  de parochieactiviteiten en ook een bezinnend woord in een weekendblad, of weekblad uit de regio. Het was bedoeld als een dienst aan u om te weten wat er in de parochie Sint Joris allemaal te doen is, waar we voor bidden, hoe we ons christen zijn in de stad en de omgeving waar proberen te maken.
Naast deze algemene informatie, die in principe voor iedereen bereikbaar zou moeten zijn, verscheen er ook elk eerste weekend van de maand per kerkgebouw nog een eigen informatiebulletin achter in de kerk. Hierin vond u de familieberichten en relevante informatie voor de vieringen van de betreffende kerk.

Met ingang van december 2018 zal er echter een nieuw parochieblad gemaakt gaan worden.
Deze nieuwe versie van het parochieblad vervangt het informatiebulletin en de pagina van de parochie die de laatste jaren in een huis-aan-huis krant stond. Het parochieblad zal ook opgenomen worden op de website bij de nieuwsitems.

Parochiegids

Daarnaast is er ook nog de parochiegids. Hierin zijn de belangrijkste gegevens verzameld vooral voor hen die het fijn vinden om te lezen uit een handzaam boekje en niet zozeer van de digitale informatie voorziening zijn.

De parochiegids is gratis af te halen op de verschillende KWC’s, ze liggen achter in de kerkgebouwen. Klik hier voor de digitale versie van 2018-2019.

Centrale redactie

Een centrale redactie draagt zorg voor alle communicatiemiddelen waaronder ook deze website behoort. Voor de illustraties bij de verschillende nieuwsfeiten is er een werkgroep van vrijwillige fotografen geformeerd.

Vindt u dat publiciteit en communicatie een aantrekkelijke taak voor u zou kunnen zijn om als vrijwilliger aan de slag te gaan voor de parochie, meldt u zich dan aan bij de redactie.
Ook andere op- en of aanmerkingen betreffende de inhoud van onze berichtgeving kunt u melden aan de redactie.