Zingen is …

Vul op Google in: “Zingen is ….” en je krijgt niet alleen, ‘heerlijk’, ‘ontspannend’, ‘leuk’, maar zelfs vele redenen om te zingen, óók wetenschappelijk bewezen (!), bij ‘gezond’.

Welnu, voor diegenen die die gezonde, prettige en gezellige ervaring van zingen in een koor willen opdoen is er die kans!

De zangers van Sinte Cathrien
Onder de aloude naam van “De zangers van Sinte Cathrien” zijn er twee koren die in de zondagse vieringen van 09.30 uur in de Catharinakerk de gezangen verzorgen. De Schola zingt iedere eerste zondag van de maand gregoriaans en repeteert op donderdagavond van 19.00-20.00 uur.

De Capella Catharina is het gemengde koor van de Catharinakerk dat tijdens de diensten meerstemmige muziek uit diverse stijlperioden ten gehore brengt.
Dit koor zingt iedere derde zondag van de maand bij de viering. Het repeteert op donderdagavond in de ontmoetingsruimte van de Catharinakerk van 20.15 uur – 21.45 uur.

Beide koren staan onder leiding van dirigent  en stadsorganist Ruud Huijbregts.

Vooral de Capella heeft een dringende behoefte aan tenoren. Bij beide groepen zijn nieuwe zangers van harte welkom. Zowel dames als heren.

Meer informatie?
Kom een keer luisteren, stuur een e-mail of bel op:
voorzitter: Grietje van Zon: tel: 040 242 91 54