Handboek Nieuwe Evangelisatie

Tijdens 3 maandagavonden in het najaar van 2017 zal er een leesgroep voor de bespreking van het handboek Nieuwe Evangelisatie gevormd gaan worden.

Afgelopen mei is een Compendium (handboek met samenvattingen) voor de Nieuwe Evangelisatie verschenen. Dit boek bevat een selectie uit kerkelijke documenten en toespraken van pausen over de nieuwe evangelisatie vanaf het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) tot en met paus Franciscus.
Het boek wordt in drie bijeenkomsten besproken, waarbij van de deelnemers wordt gevraagd telkens een gedeelte van het boek vooraf te lezen. Elke bijeenkomst zal bestaan uit een korte inleiding, waarna er ruimte is voor uitwisseling over wat men gelezen heeft. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor diegenen die zich willen verdiepen in wat de Kerk ons leert over evangelisatie en zoeken naar manieren om dit toe te passen in hun eigen leven.
We zullen (meer) ontdekken dat het hart van het christelijke geloof relationeel is en niet moreel. Vanuit de persoonlijke ontmoeting met Jezus, groeit het verlangen dit te delen met anderen. De bijeenkomsten worden begeleid door Mirjam Spruit.

Data van de bijeenkomsten: maandagavonden 25 september, 23 oktober en 6 november 2017, telkens van 19.45 tot 21.15 uur.
Locatie: Pastoraal Centrum aan de St. Jorislaan 51, Eindhoven.
Kosten: vrijwilllige bijdrage.

U kunt het boek zelf bestellen (à € 12,50) via www.parochiespiritualiteit.org of www.betsaida.org