f

Christelijke Meditatie

Meditatie is het gebed van stilte en luisteren. In de christelijke traditie ook wel het contemplatieve gebed genoemd ofwel het gebed van het hart.

We vinden deze vorm van bidden in de bijbel, bij de woestijnvaders, bij de mystici. Meditatie is een vorm van bidden, die beoefend wordt naast de gebruikelijke gebedsvormen. Het is verankerd in een christelijke levenswijze.

De benedictijn John Main (1926 -1982) heeft deze meditatie opnieuw onder de aandacht gebracht. Hij geeft als regel aan om twee keer per dag 20-30 minuten te mediteren. Hoewel eenvoudig gezegd, blijkt het in de praktijk moeilijk om vol te houden. Daarom beveelt hij aan om wekelijks in een groep bij elkaar te komen en samen te mediteren ter ondersteuning en bemoediging van de dagelijkse meditatie.

In meer dan 100 landen zijn groepen opgericht, zie: www.wccm.nl. Vanaf 2012 ook in Eindhoven.

Hoe verlopen deze bijeenkomsten?
Er wordt begonnen met het lezen van een korte tekst uit de traditie van de christelijke meditatie. Daarna volgen enkele eenvoudige ontspanningsoefeningen en de eigenlijke meditatie. Tijdens deze meditatie wordt in stilte voortdurend een woord of gebed uit de christelijke traditie herhaald.
De bijeenkomst wordt afgesloten met het samen bidden van het Onze Vader.

Een maal per maand is er gelegenheid na te blijven om bij een kopje thee ervaringen uit te wisselen en elkaar te ontmoeten.

Iedereen is welkom, maar we vinden het wel fijn als je je even aanmeldt.

Wanneer: elke woensdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur met uitzondering van juli en augustus, binnenkomst tot uiterlijk 18.40 uur.
Locatie: pastorie Sint Joriskerk
Adres: Sint Jorislaan 51 te Eindhoven

Informatie en aanmelding: Mevrouw Dora Kruijer, tel. 06-17008981 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.