Open Avond 15 maart

Lezing over het lijden van Jezus aan de hand van de lijkwade van Turijn

Vrijdagavond 15 maart aanstaande is de volgende Open Avond in de St. Joris parochie, Eindhoven.

De avond zal in het teken staan van de Veertigdagentijd, de voorbereidingstijd op Pasen. Deze avond zoemen we in op het lijden van Jezus. Wat betekent het dat Jezus geleden heeft? Wat maakt zijn lijden anders dan het lijden van anderen? Wat betekent zijn lijden voor mijn leven en voor de kerkgemeenschap? Eliza Oudshoorn zal deze avond de lezing verzorgen over het lijden van Jezus aan de hand van de lijkwade van Turijn.

Het programma van de avond bestaat uit twee delen:

Het eerste deel van de avond bestaat uit een lezing over de geschiedenis van de lijkwade van Turijn, waarom de kans groot is dat deze werkelijk van Jezus is en wat het lijden van Jezus betekent. Na een korte pauze volgt er een meer meditatieve lezing, waarin we Jezus volgen vanaf het laatste avondmaal tot aan zijn verrijzenis. Dat doen we aan de hand van de lijkwade en teksten uit de Psalmen. Er zal ook materiaal van de lijkwade te koop zijn, dus neemt u geld mee als u daar belangstelling voor heeft.

Eliza Oudshoorn is betrokken parochiaan bij de Lodewijk parochie in Leiden, vrijwilliger bij het RK Alphacentrum en in het dagelijks leven werkzaam als business analist.

Aanvang: De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is er inloop met koffie en thee. De avond is om 21.45 uur afgelopen. Daarna is er nog gelegenheid om iets te drinken.

Locatie: Pastoraal Centrum, St. Jorislaan 51, Eindhoven.