f

M25

M25M25 is een goede formule om tieners kennis te laten maken met de zorgen in de wereld.
Op heel directe manier brengen we jongeren in contact met mensen die hulp kunnen gebruiken. Mensen, die afhankelijk zijn geworden van zorg, voedselbank of hulpverlening. Veel jongeren zouden graag iets voor een ander willen doen, M25 biedt die gelegenheid.

Matteus 25

M25 komt van Matteus 25. Daarin laat Jezus zien waar het qua geloof op aan komt: ik zat gevangen en jullie kwamen mij opzoeken, ik was naakt en je hebt mij gekleed, ik was hongerig en dorstig, jullie hebben mij te eten en te drinken gegeven.

Laten zien, waar je voor staat

M25 is in Delft begonnen en inmiddels is het een prettige respectvolle manier om jongeren bij de diaconie te betrekken. Actief en concreet helpen blijkt voor jongeren een prima manier om je geloof te uiten. Om te laten zien waar ze voor staan, wat ze voor een ander overhebben. Dat willen we stimuleren.

Opstartfase

M25 in Eindhoven zit in een opstartfase. 15 januari 2013 gingen we met diaconiemensen rond de tafel om te brainstormen. Daaruit is de afspraak ontstaan om dat nog een keer te doen, maar dan met inspirerende jongeren uit Eindhoven. Jongeren die zelf leiding kunnen geven aan jeugdgroepen. We willen hen in contact brengen met ervaren M25-jongeren die elders al volop bezig zijn. De begeleiding van deze tweede stap is in handen van Kristel van der Loop. Zij is namens het bisdom betrokken bij M25 in ons bisdom. Samen met een van de teamleden zal zij deze jongelui coachen bij de verdere uitbouw. Uiterlijk na de zomer willen we een eerste groep starten. We doen dit samen met de mensen uit de protestante kerken. Ben je een gevorderde tiener, heb je al ervaring met leiding geven, zit je vooraan in de twintig en kun je iets betekenen. Dan ben je van harte welkom!
Voor meer informatie neem je conctact op met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.