Vorming en verdieping

Het Tweede Vatikaanse Concilie zegt: "De kerk is Gods volk onderweg".

Geloven doe je niet alleen

De parochie vindt het van groot belang dat we de kans krijgen meer te leren - dat noemen we catechese - over ons geloof als katholieken. Met andere woorden de rijkdom van ons geloof beter leren verstaan door onze kennis te vergroten. Men moet dan denken aan kennis over de bijbel, de liturgie – dus over de samenkomsten in de kerk – en over het dagelijks leven van de christen. Daarom zijn er binnen en buiten parochieverband velerlei groepen waar gelovigen elkaar ontmoeten. Sommige groepen hebben de aard van verdieping en lering. Andere groepen zijn meer praktisch van aard. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met een van de medewerkers van het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand een overzicht van de groepen die binnen de parochie bij elkaar komen:

Open avonden

Samen op een ongedwongen manier leren over ons geloof. Dit kan elke derde vrijdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51. De avond begint met een kopje 010openavond2koffie/thee waarna er een lezing gehouden wordt over een bepaald onderwerp. Na afloop van deze lezing wordt er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Deze open avonden zijn een prima gelegenheid om elkaar te ontmoeten, iedereen is welkom, parochianen en andere geïnteresseerden. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cathechetische bijeenkomsten

Iedere eerste woensdagmorgen van de maand op de koffie/thee in het pastoraal centrum. Met uitzondering van de maanden juli en augustus wordt er deze morgens op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 een inleiding gegeven over een catechetisch onderwerp. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur. De komende weken is het onderwerp "geloven vandaag". U bent van harte welkom.

Alpha Cursus

Alpha-cursusDeelnemers aan de Alpha-cursus maken in 13 bijeenkomsten kennis met de kernpunten van het Christelijk geloof. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd waarna er gestart wordt met een inleiding. Daarna wordt er in groepjes verder gepraat. De volgende thema’s worden onder meer besproken: wie is Jezus?, waarom bidden?, hoe leidt God ons? De Alpha-cursus is een oecumenisch initiatief, zodat u ook kennis maakt met andere geloven.
In januari 2017 begint weer een nieuw seizoen met cursusavonden.

Voor meer informatie en/of aanmelden:
Ronald Begeer tel. 06-22 39 79 26 of kijk op de website van Alpha: www.alpha-cursus.nl

Tienergroep

Voor tieners van 12 t/m 15 jaar in de Joris parochie.

De tieners komen in principe elke eerste vrijdagavond van de maand bij elkaar in een zaaltje bij de Pius X kerk aan de Kardinaal de Jongweg 71, Eindhoven. Van 19.45 uur tot 21.45 uur. Een mooie kans om te groeien in vriendschap met God en met elkaar!
Wil je meer weten over de tienergroep? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

English languge prayer groups

The number of people coming from all over the world residing, working and studying in Eindhoven who regularly come together to celebrate the Holy Eucharist has become a stable community of faith and support. Together with the support of the local parish in Eindhoven, mass is celebrated every Sunday at the St. Lambertus church at the Hoogstraat.