Werkzaamheden vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zouden wij op zondag niet samen kunnen komen in goed onderhouden, sfeervol versierde en met muziek omgeven kerkgebouwen.
Zagen onze begraafplaatsen er niet zo goed verzorgd uit. Zouden de pastores zich niet bezig kunnen houden met de taak waarvoor zij zijn aangesteld, pastorale zorg voor onze parochianen.
Heel veel werkzaamheden binnen de parochie worden verricht door vrijwilligers.

Welke vrijwilligers zoeken wij?

Mensen met een levenshouding waarin gastvrijheid, openheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan en die zich wil inzetten voor de medemens zijn welkom om de boodschap van naastenliefde in woord en daad gestalte te geven. We hebben steeds mensen nodig en wanneer u denkt dat u een bijdrage kunt leveren aan het vrijwilligerswerk neem dan contact op met een van de medewerkers van het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kunnen u verder informeren over de mogelijkheden of verwijzen u door naar de juiste personen.

Wat bieden wij:

• Een inspirerende werkomgeving, in een gemeenschap in ontwikkeling, waar saamhorigheid en zorg voor elkaar hoog in het vaandel staan.
  • Al onze vrijwilligers zijn verzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid en ongevallen tijdens de tijden dat zij werkzaam zijn voor de parochie.
  • Er wordt goed opgelet dat er niet zomaar ongevraagd taken bij komen.
  • En er zijn volop mogelijkheden om bij te scholen of je te bekwamen in een bepaalde vaardigheid.

Vrijwilligers zijn actief als/bij:

• Gastheer/gastvrouw in een van de Kerkwijkcentra.
  • Collectanten tijdens de vieringen.
  • De voorbereiding van de Eerste Communie.
  • De huwelijksvoorbereiding.
  • De kindercatechese.
  • Lector tijdens de vieringen.
  • Koster.
  • Acoliet/misdienaar tijdens de vieringen.
  • De drukkerij van de parochie.
  • Het verzorgen van bloemenversieringen in de kerken.
  • Het schoonmaken van de kerken.
  • Klussengroepen.
  • Koorlid.
  • Lid van de gebouwencommissie.
  • Het onderhoud van de begraafplaatsen
  • Het onderhoud van de tuinen van het Pastoraal Centrum en de Kerkwijkcentra
  • Etc, etc, etc.

Stuurgroep Vrijwilligerszorg

Er is een Stuurgroep vrijwilligerszorg opgericht. Zij wil een klankbord zijn voor de vrijwilligers bij problemen en proberen deze mee op te lossen. Maar ook wil zij er zijn in de begeleiding van de vrijwilligers die te maken krijgen met de sluiting van hun kerk. Tevens wil zij de waardering van de parochie uitspreken, voor de vele werkzaamheden die de vrijwilligers geheel belangeloos doen, door het organiseren van een jaarlijkse vrijwilligers middag en door aandacht te geven bij ziekte, jubilea, afscheid en overlijden.