f

Open Avond 20 september

Inleider deze avond is dr. Anton ten Klooster, hij zal spreken over: Goed leven in gejaagde tijden volgens paus Franciscus.

Anton ten Klooster zegt hier zelf over: "We zijn gemaakt voor het geluk, niet voor een bleek en middelmatig bestaan. Die gedachte is het uitgangspunt van het document ‘Gaudete et Exsultate’ (Verheug u en juich) van paus Franciscus. Puttend uit de Bijbel, de traditie en zijn eigen menselijke inzicht geeft hij op toegankelijke wijze zijn visie op hoe we in onze gejaagde samenleving een goed leven kunnen leiden."

Anton ten Klooster gaat met ons in gesprek over de vraag wat nu eigenlijk geluk is. Hij neemt ons mee door de aansporingen van paus Francicus. Vervolgens kijken we samen welke handvatten dit biedt voor ons eigen leven.

Anton ten Klooster (1983) is priester van het aartsbisdom Utrecht. Hij promoveerde in 2018 op een proefschrift over de uitleg van de zaligsprekingen door Thomas van Aquino, en werkt sindsdien als universitair docent theologie aan de Tilburg School of Catholic Theology. Ten Klooster is studierector van het Ariënsinstituut, de priesteropleiding van het aartsbisdom.

Van harte welkom op deze avond!
Om 19.30 uur inloop met koffie en thee, om 20 uur begint de avond tot ca. 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid om nog na te praten en iets te drinken. Dit alles vindt plaats in het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan.