Doopsel

De geboorte van een kind is een unieke gebeurtenis. Het maakt bij veel ouders zo'n gevoel van dankbaarheid wakker, dat ze Gods zegen willen voor de toekomst van hun kind. De doop is het eerste sacrament; het kind wordt 'gewassen’ met doopwater en gezalfd met gewijde olie.

Voorbereiding

Wij willen graag samen met u dat er een goede voorbereiding aan de doop voorafgaat.
De doopviering kan gehouden worden in de kerk waar uw voorkeur naar uitgaat. Het is belangrijk dat men zich tijdig aanmeldt. Daarom worden er elke maand twee avonden gehouden voor alle ouders gezamenlijk.doopvont

De eerste avond

Deze staat in het teken van kennismaking, waarbij ook kort de vraag ter sprake kan komen rond de motivatie waarom men het kind wil laten dopen. Vervolgens gaat de avond verder over de doopliturgie, in de doopviering gebeurt er heel veel, want alles wat gedaan wordt en elke gebed heeft een betekenis. Zo wordt op eenvoudige wijze de betekenis van het doopsel, maar meer nog van het gedoopt zijn inzichtelijk.

De tweede avond

Hoe te handelen in de opvoeding en dan met name in het kader van het persoonlijk geloofsleven? Op een interactieve manier wordt het gesprek gevoerd, het is niet om u als ouders als het ware klem te praten, maar juist om hen te prikkelen meer aandacht te besteden aan hun persoonlijk geloofsleven. Het verder te ontwikkelen en te laten groeien. Dat heeft direct gevolg voor de opvoeding. Aan de hand van het digitale boekje wat wij ter beschikking stellen kun u zelf een boekje maken. U kunt ook gewoon gebruik maken van het standaard boekje voor de parochie dat in alle kerken aanwezig is.

Data en tijden van de doopvoorbereiding

De voorbereidingsavonden vinden plaats in het Pastoraal Centrum, St. Jorislaan 51 en beginnen om 20:00 uur. Elke maand worden er voorbereidingsavonden gehouden.

Aanmelden

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het toedienen van de doop.