Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool zal net als de afgelopen jaren voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan worden.
De voorbereidingen voor 2017 gaan in oktober weer van start. Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

Wilt u informatie over de eerste communie, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

De vieringen van de Eerst Communie in 2017 zijn als volgt gepland:

St. Turdokerk (Strijp) Donderdag 25 mei 2017 (Hemelvaartsdag)
St. Lambertuskerk (Gestel) Zondag 28 mei 2017
St. Martinuskerk (Tongelre) Zondag 11 juni 2017