Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool wordt voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan.
De voorbereidingen voor 2018 gaan in oktober weer van start. Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

Wilt u informatie over de eerste communie, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden voor de nieuwe voorbereiding die begint in september 2018 kan door het invullen  van het inschrijfformulier: Klik hier voor het inschrijfformulier

De viering van de Eerst Communie in 2018 is op  zondag 3 juni in de St. Joriskerk.