Zegening van Eindhoven

In vroegere tijden trokken bij een pandemie mensen biddend door de straten van de stad om God te smeken een einde aan de ramp te maken.

Wij hebben inmiddels vaccins tegen Corona, maar we hebben als zelden tevoren gemerkt dat we niet alles in de hand hebben.

Daarom vindt zondag 28 maart, Palmzondag, een zegening van Eindhoven plaats. Een initiatief van de twee katholieke parochies van de stad: de Sint Joris en St. Petrus´ Stoel.
In zeven stadsdelen wordt voor de kerk een gebedsmoment op het plein gehouden. Dit gebed wordt afgesloten met de zegen. Dit gebeurt met een geconsacreerde hostie, waarin Christus aanwezig is.

We bidden er voor alle zieken in onze stad, voor alle verplegenden en verzorgenden, voor allen die het afgelopen jaar een dierbare verloren zijn, voor ondernemers en werknemers in nood. We bidden om zegen over heel de stad, dat we de crisis door het coronavirus te boven komen en de moed niet verliezen.

Waar en wanneer
voor de Catharinakerk in het centrum: 14.45 uur
voor de Trudokerk in Strijp: 15.15 uur
voor de Antonius Abtkerk in Acht: 15.45 uur
voor de Petruskerk in Woensel: 16.15 uur
voor de Martinuskerk in Tongelre: 16.45 uur
voor de Lambertuskerk in Gestel: 17.15 uur
voor de Joriskerk in centrum-zuid: 17.45 uur

Weet dat we u Gods zegen toebidden!!