Uniek orgelconcert Joriskerk

Zondagmiddag 17 oktober wordt het grote Vermeulen-orgel van de Sint Joriskerk officieel weer in gebruik genomen na een uitgebreide renovatie door orgelbouwer Nico van Duren.

Vanaf 14.30 uur zullen Ruud Huijbregts en Gerard Habraken dit grootste pneumatische orgel van Nederland bespelen in de kerk aan de Sint Jorislaan. Op het programma staan werken van o.a. Bossi, Andriessen, Schumann en Boëllmann. Ook wordt een compositie van Wilko Brouwers uitgevoerd, speciaal voor dit orgel en deze gelegenheid gecomponeerd met steun van de Stichting Cultuur Eindhoven.
Na afloop is er een gelegenheid om in kleinere groep bij het orgel door Nico van Duren zelf uitleg te krijgen over de restauratie en is er koffie, thee en een drankje. Een bijgewerkte beschrijving van het orgel is verkrijgbaar voor geïnteresseerden. Einde bijeenkomst rond 16.30 uur. De toegang tot het concert is gratis.