Versoepelingen

Deze week hebben de Nederlandse bisschoppen in lijn met de versoepelde maatregelen van de overheid voor de Kerk ook versoepelingen doorgevoerd.

Wat vervalt?
De registratieplicht. Briefjes zijn dus niet meer nodig bij binnenkomst van dekerk. Er is ook geen controle op vaccinatie of tests. De toegang blijft dus vrij! Daar zijn we heel blij mee.

We mogen eveneens weer zingen! Daarbij is het veilig dat we afstand blijven houden en daarom zullen wij de anderhalve meter blijven handhaven.
Daar we in de kerklocaties met de het vertrouwde aantal kerkgangers ruim op anderhalve meter plaats kunnen nemen is dat geen probleem, meer nog er kunnen met het in acht nemen van de anderhalve meter nog een flink aantal mensen bij in de grote kerken.

Wat blijft?
Desinfectie bij binnenkomst.
Het spatscherm blijft alsook het communiceren op de hand (of op eigen corporale).
Wijwater zal bij binnenkomst in een dispenser verkrijgbaar zijn na desinfectie; de wijwaterbakken zijn dus nog leeg.

De collecte blijft ook nog op de wijze zoals we deze sinds het begin van de corona pandemie uitvoeren: na de zegen bij het verlaten van de kerk.

Voor de samenkomsten in onze parochieruimtes voor koffie/thee proberen we ook optimaal de afstand in tact te houden. Cursussen kunnen weer plaatsvinden in de zalen, maar wel met inachtneming van de de anderhalve meter.

Met goede moed gaan we voort en met vertrouwen in de Heer
Welkom terug!

Pastoor Wilmink