f

Vormingsavonden 40-dagentijd

Zes vormingsavonden in de Veertigdagentijd
Aan de hand van de films van ‘Sycamore’
Wil je in de Veertigdagentijd je (meer) verdiepen in het katholieke geloof?

Zes vormingsavonden in de Veertigdagentijd
Aan de hand van de films van ‘Sycamore’

Wil je in de Veertigdagentijd je (meer) verdiepen in het katholieke geloof? Dan ben je van harte welkom op zes vormingsavonden, die worden georganiseerd op zes vrijdagavonden in de St. Joris Parochie. We zullen ons herbronnen op de fundamenten van ons doopsel, van onze band met Christus.

Dit doen we aan de hand van ‘Sycamore’: elke avond bekijken we een inspirerende en toegankelijke film van ca. 20 minuten. Over de inhoud van de film spreken we met elkaar door in kleine groepen. De films zijn in het Engels, met Nederlandse ondertiteling.

Data:
4 maart: Het bestaan van God
11 maart: Wie is Jezus?
18 maart: De heilige Geest en de Kerk
25 maart: Het geschenk van het geloof
1 april: Ware vrijheid ontdekken
8 april: De betekenis van liefde

De eerste drie bijeenkomsten focussen op het leren kennen van God en de verlossing die Hij ons aanbiedt in Jezus. De tweede drie bijeenkomsten gaan in op onze reactie op dit aanbod van verlossing in geloof, vrijheid en liefde. Je bent één, meerdere of alle avonden welkom.

Tijdstip:
vanaf 19.30 uur inloop (na de Avondmis van 19 uur in de St. Joriskerk), om 20 uur start van het programma tot 21.15 uur. Daarna is de gelegenheid om nog iets te drinken en na te praten met elkaar.

Voor wie:
een ieder die (meer) wil leren over het katholieke geloof en daarover met anderen in gesprek wil gaan. Engelstaligen zijn ook van harte welkom! Aanmelding is niet nodig.

Locatie:
Pastoraal Centrum aan de St. Jorislaan 51, Eindhoven

Meer informatie via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

‘Sycamore’ is een boomsoort: hier verwijst het naar de moerbeivijgenboom waar Zacheüs in klom om Jezus te kunnen zien (zie in de Bijbel het boek Lucas 19,4).