f

Vrijwilligers voor de Parochie

Niet alleen woorden maar ook daden.

Recent schreef onze pastoor René in zijn jaarlijkse brief aan parochianen: “We hebben een uitdagende missie: Mensen dienen daar waar ons leven zich afspeelt. Deel uw talenten en kundigheden.


Niet alleen woorden maar ook daden.

Recent schreef onze pastoor René in zijn jaarlijkse brief aan parochianen:

“We hebben een uitdagende missie: Mensen dienen daar waar ons leven zich afspeelt. Dienstbaarheid aan mensen in nood. Deel uw talenten en kundigheden. Vanuit onze verbondenheid kunnen we met elkaar onze parochie toekomst geven voor onze naasten, voor onze stad en voor de komende generaties.”

De parochie is een kleine organisatie met een grote impact, beslaat half Eindhoven en er werken enkele professionele krachten omgeven met een grote groep parochianen die niet alleen bidden maar ook de handen uit de mouwen willen steken….. alleen die groep is veel te klein om onze uitdagende missie stevig neer te zetten!

Afgelopen half jaar is in kaart gebracht waar we extra inzet van vrijwilligers nodig hebben. Er zijn vele plaatsen in te vullen en aan te vullen.

Van zangstemmen tot ziekenbezoekers, van misdienaar, koster tot mensen die graag buiten in de open lucht werken aan onderhoud op begraafplaatsen, bestuurders (komende de jaren drie vacature’s), handige mensen voor allerlei kluswerk en onderhoud, begeleiding voor toetreders tot onze gemeenschap middels doop en communie en hun ouders. Een lijst van ruim 40 taken.

Lid van onze gemeenschap zijn bestaat niet alleen uit woorden tot je nemen maar ook je handen uit de mouwen steken waar je actief iets kunt bijdragen aan de gemeenschapsopbouw. 

Op die manier kun je deelgenoot zijn van het corps van Jezus Christus: samen één Lichaam vormen.

          Kruisvanmensen shutterstock small                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Durf die stap te maken om toe te treden tot het actieve corps van Christus.

Onze vrijwilligers ervaren dat het voldoening geeft om actief een bijdrage te leveren, hoe groot of klein ook:

We nodigen je daarom uit om met ons in gesprek te gaan om uit te vinden waar je mogelijkheden liggen om een actieve rol in de parochie te vervullen en je talenten te gebruiken.  Het zal je voldoening geven maar vooral ook bijdragen aan onze missie: Mensen dienen daar waar ons leven zich afspeelt..

    

Meld je aan voor een oriënterend gesprek: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of persoonlijk op het pastoraal centrum St. Jorislaan 51, 5614 AA of in uw eigen wijk bij het kerkwijkcentrum langs de kerk (openingstijden zie home pagina van de website: parochiesintjoris.nl)

Stuurgroep vrijwilligers St. Joris