f

Begraafplaats Sint Severinus opgeknapt

Onlangs zijn op het gedeelte van begraafplaats Sint Severinus dat speciaal is ingericht voor kinderen, nieuwe kruisjes geplaatst. De kinderbegraafplaats ziet er nu weer netjes uit. 

 Afbeelding1.jpg

 

Een van de zes begraafplaatsen van de parochie Sint Joris is de Sint Severinus begraafplaats. Het is een grote groene begraafplaats met beukenhagen, in het midden een mooie rij eikenbomen en rondom veel groen. Hij ligt in de woonwijk Gestel aan de Kerkhoflaan. Op de begraafplaats is naast “gewone” graven ook ruimte om urnen bij te zetten en in het verleden is een vak ingericht speciaal voor kinderen. In dit vak stonden bij een flink aantal oude graven vervallen houten kruizen. Het idee om deze te vervangen lag al langer op de plank. Maar door tijdgebrek en extra handen kwam het er alsmaar niet van. Ondertussen werd de aanblik van de kinderbegraafplaats steeds treuriger. Totdat ik via het KWC Gestel aan de Hoogstraat in contact kwam met Jack van Gennip, een vakkundig timmerman. Hij wilde helpen, fantastisch! In rap tempo had hij de kruizen gemaakt. Daarna zijn ze voorzien van een betonnen voetje zodat ze steviger staan en ze zijn wit geschilderd precies zoals de oude kruisjes. Op 13 oktober was het zover. Die dag zijn met vereende krachten de nieuwe witte kruisjes geplaatst bij de kindergraven. Tegelijkertijd is door de hovenier het veld geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid met gras. Mede dankzij de hulp van vrijwilligers is het aanzien van de kinderbegraafplaats een stuk verbeterd en dat is heel fijn.

Met hartelijke dank aan iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan dit project!

Mocht dit verhaal u aanspreken en wilt u ook een keer helpen op een van de begraafplaatsen van de parochie Sint Joris, neem dan gerust contact met mij op. (Thérèse de Laat, Beheer begraafplaatsen Parochie Sint Joris. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)