f

Nieuwe Alpha cursus start 14 september

In de afgelopen jaren hebben ruim 325.000 mensen in Nederland een Alpha-cursus gevolgd. Bijna alle deelnemers gaven aan dat de cursus een positieve impact op hun geloof en leven heeft gehad. Ook in Nederland hebben al veel RK parochies ontdekt dat Alpha helpt om meer bewust bezig te zijn met de oorspronkelijke missie van de Kerk: de Blijde Boodschap verkondigen en leerlingen maken.

De nieuwe Alpha-cursus start op donderdagavond 14 september 2023. Iedereen is welkom! Heb je nog nooit een Alpha gevolgd? Dit is je kans! De avond begint om 18:30 uur met een gezellige maaltijd; daarna is er een inspirerende inleiding waar je over doorpraat met andere deelnemers.

Kom gerust de eerste avond eens kijken of het wat voor je is. Het thema is: “Is er meer?”.
De Alpha cursus behandelt de basis van het christelijk geloof. Bijvoorbeeld: “Wie is Jezus?”; “Bidden: waarom en hoe?” Daarom is Alpha erg geschikt voor mensen die weinig binding (meer) hebben met de kerk. Maar je bent ook welkom als je graag je geloof in je dagelijks leven beter wilt leren verwoorden en vorm geven, om het meer met anderen te kunnen delen!
Deze Alpha-cursus wordt georganiseerd voor de twee parochies van onze stad en zal deze keer plaatsvinden in de nieuwe Mariazaal van de St.Joriskerk.

Nodig vooral mensen uit om (samen) te komen! Vind je het leuk om een keer te koken voor de deelnemers of wil je het initiatief ondersteunen met jouw gebed? Meld je dan ook aan, dan nemen we contact met je op!

Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Data en tijd
De donderdag-avonden van 14 september t/m 14 december (behalve in de herfstvakantie 19 oktober en op Allerzielen 2 november), plus het weekend van vrijdagavond 10 t/m zaterdagavond 11 november 2023.

Programma:
18.30 u: Ontvangst
18:45 u: Warme maaltijd
19:45 u: Inleiding, (Engelstalige Alpha-filmserie met Nederlandse ondertiteling).
20.15 u: Groepsgesprekken
21.30 u: Afsluiting

Locatie:
Mariazaal, parochiecentrum Sint Joriskerk, Sint Jorislaan 51 Eindhoven.

Kosten:
De Alpha-cursus is gratis.

Meer info: https://alpha-cursus.nl/cursus/alpha-eindhoven/ en https://missionaireparochie.nl/