f

Evensong op zondag 15 oktober

In de Evensong van oktober zullen de gebeden gezongen worden in een zetting van de engelse componist Paul Ayres. In de Evensong van mei 2023 was de componist zelf aanwezig toen enkelen van zijn werken door de Capella werden gezongen, waaronder een wereldpremière van een aan de capella opgedragen Magnificat en Nunc Dimitis.
De psalm wordt ook in deze Evensong gezongen op een chant van Ton Meijer, oud lid van de Capella. Van zijn hand verscheen een bundel chants bij de psalmen, ontleend aan liedzettingen van Claude Goudimel. In de komende tijd zullen we een aantal keren een chant uit deze bundel zingen. Magnificat en Nunc Dimittis, de lofzangen van Maria en Simeon, die een vast onderdeel van de liturgie voor de Evensong zijn, klinken in een zetting van Thomas Weelkes, een tijdgenoot van William Byrd. Van deze laatste werden vorige maand een Magnificat en Nunc Dimittis gezongen. Beide componisten overleden driehonderd jaar geleden.
Het Anthem, Come down, O Love divne, is een werk van Paul Ayres.
De Hymns in deze Evensong: Come, let us with our Lord arise; Guide me, O thou great Redeemer en King of love my Shepherd is.
In de herfst, als het kerkelijk jaar ten einde loopt, is één van de thema’s het hopen op de toekomst. In de kerken betekent dat uitzien naar het Koninkrijk van God. Ondanks alle vragen en zorgen, ook in en van deze tijd, zal dat een feest zijn. In de lezingen en gebeden komt dat  ter sprake.

Nieuwe koorleden zijn nog altijd zeer welkom en ook nodig om de evensongs op langere termijn mogelijk te blijven maken. Daarom een uitnodiging aan wie graag engelse Hymns en koormuziek zingt om een paar keer per jaar met de Capella mee te zingen. Wie interesse heeft kan het melden bij Bert Jan van Haarlem, tel. 040 2366339, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.