Vorming en verdieping

Het Tweede Vatikaanse Concilie zegt: "De kerk is Gods volk onderweg".

Geloven doe je niet alleen

De parochie vindt het van groot belang dat we de kans krijgen meer te leren - dat noemen we catechese - over ons geloof als katholieken. Met andere woorden de rijkdom van ons geloof beter leren verstaan door onze kennis te vergroten. Men moet dan denken aan kennis over de bijbel, de liturgie – dus over de samenkomsten in de kerk – en over het dagelijks leven van de christen. Daarom zijn er binnen en buiten parochieverband velerlei groepen waar gelovigen elkaar ontmoeten. Sommige groepen hebben de aard van verdieping en lering. Andere groepen zijn meer praktisch van aard. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met een van de medewerkers van het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand een overzicht van de groepen die binnen de parochie bij elkaar komen:

Open avonden

Samen op een ongedwongen manier leren over ons geloof. Dit kan elke derde vrijdag van de maand, behalve in de maand augustus, op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51. De avond begint met een kopje 010openavond2koffie/thee waarna er een lezing gehouden wordt over een actueel verdiepingsthema. Na afloop van deze lezing wordt er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Deze open avonden zijn een prima gelegenheid om elkaar te ontmoeten, iedereen is welkom, parochianen en andere geïnteresseerden. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cathechetische bijeenkomsten

Elke eerste woensdagmorgen van de maand op de koffie/thee in het pastoraal centrum. Met uitzondering van de maand augustus wordt er deze morgens op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 een inleiding gegeven over een thema verbonden aan het leven in Christus. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur. U bent van harte welkom!

Alpha Cursus

Alpha-cursus
Deelnemers aan de Alpha-cursus maken in 13 bijeenkomsten kennis met de kernpunten van het Christelijk geloof. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd waarna er gestart wordt met een inleiding. Daarna wordt er in groepjes verder gepraat. De volgende thema’s worden onder meer besproken: wie is Jezus?, waarom bidden?, hoe leidt God ons?

Voor meer informatie en/of aanmelden:

Tienergroep

Voor tieners van 12 t/m 16 jaar in de St. Jorisparochie

De tieners komen in principe elke eerste vrijdagavond van de maand bij elkaar in een zaaltje bij de Pius X kerk aan de Kardinaal de Jongweg 71, Eindhoven. Vanwege de corona situatie worden de avonden echter voorlopig gehouden in het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 te Eindhoven, omdat daar meer ruimte beschikbaar is. Van 19.45 uur tot 21.45 uur. Een mooie kans om te groeien in vriendschap met God en met elkaar!
Wil je meer weten over de tienergroep? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Jongerengroep

Voor jongeren vanaf 16 jaar in de St. Jorisparochie

De jongeren komen in principe elke laatste zondagavond van de maand bij elkaar in het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 te Eindhoven. De avonden beginnen na de Eucharistieviering van 18.00 uur. Een mooie kans om meer te horen over het katholieke geloof of je geloof te verdiepen en andere jongeren te leren kennen!
Wil je meer weten over de jongerengroep? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Youcat Image2

Overzichtscursus geloof Youcat

Katholiek zijn, wat is dat eigenlijk? Over het algemeen weten christenen en zeker katholieken weinig over hun geloof. Andere geloofsfamilies hebben over het algemeen een veel sterkere kennis.Geloof is meer dan een gevoel. Dat is voor velen ook wel duidelijk. Maar wat is de inhoud van ons katholieke geloof? Daarop weten we inderdaad niet zo gemakkelijk een antwoord! In 20 bijeenkomsten gaan we een basisverkenning van het RK geloofsoverzicht aanbieden en daarmee de kennis versterken. Doe ook mee!

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 20.00 uur - 22.00 uur en zaterdagmiddagen van 13.30 uur – 15.30 uur. waarop we ons gezamenlijk richten op de basiskennis van ons geloof. De cursus is reeds gestart, maar losse lessen kunnen gevolgd worden na aanmelding!

Data zaterdagmiddagen:

Deel I: geloofsbelijdenis
27 okt. 20.00 uur nr.   90 - 100
03 nov. 20.00 uur nr. 101 - 128
10 nov. 20.00 uur nr. 128 - 165

Deel II: vieren van het Christusmysterie
17 nov. 20.00 uur nr. 166 - 193
24 nov. 20.00 uur nr. 194 - 207
27 nov. 13.30 uur nr. 208 - 223
04 dec. 13.30 uur nr. 224 - 247
11 dec. 13.30 uur nr. 248 - 278

Deel III: katholieke moraal
18 dec. 13.30 uur nr. 279 - 320

08 jan. 13.30 uur nr. 321 - 247
12 jan. 20.00 uur nr. 348 - 366
19 jan. 20.00 uur nr. 367 - 399
29 jan. 13.30 uur nr. 400 - 425
05 febr.13.30 uur nr. 426 - 468.

Deel IV: bidden
19 febr.13.30 uur nr. 469 - 489