Digitale adventskalender voor gezinnen

010AdventskalenderHet team familiepastoraat van het bisdom ’s Hertogenbosch wil graag juist in deze tijd van allerlei beperkingen, samen met de gezinnen uit het bisdom op weg gaan naar die kleine stal in Bethlehem waar ook dit jaar in de donkere nacht Jezus geboren zal worden.
Klik hier voor de Adventskalender

Vorming en verdieping

Het Tweede Vatikaanse Concilie zegt: "De kerk is Gods volk onderweg".

Geloven doe je niet alleen

De parochie vindt het van groot belang dat we de kans krijgen meer te leren - dat noemen we catechese - over ons geloof als katholieken. Met andere woorden de rijkdom van ons geloof beter leren verstaan door onze kennis te vergroten. Men moet dan denken aan kennis over de bijbel, de liturgie – dus over de samenkomsten in de kerk – en over het dagelijks leven van de christen. Daarom zijn er binnen en buiten parochieverband velerlei groepen waar gelovigen elkaar ontmoeten. Sommige groepen hebben de aard van verdieping en lering. Andere groepen zijn meer praktisch van aard. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met een van de medewerkers van het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaand een overzicht van de groepen die binnen de parochie bij elkaar komen:

Open avonden

Samen op een ongedwongen manier leren over ons geloof. Dit kan elke derde vrijdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus, op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51. De avond begint met een kopje 010openavond2koffie/thee waarna er een lezing gehouden wordt over een bepaald onderwerp. Na afloop van deze lezing wordt er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Deze open avonden zijn een prima gelegenheid om elkaar te ontmoeten, iedereen is welkom, parochianen en andere geïnteresseerden. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cathechetische bijeenkomsten

Iedere eerste woensdagmorgen van de maand op de koffie/thee in het pastoraal centrum. Met uitzondering van de maanden juli en augustus wordt er deze morgens op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 een inleiding gegeven over een catechetisch onderwerp. De bijeenkomsten beginnen om 10.00 uur. U bent van harte welkom!

Alpha Cursus

Alpha-cursus
Deelnemers aan de Alpha-cursus maken in 13 bijeenkomsten kennis met de kernpunten van het Christelijk geloof. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd waarna er gestart wordt met een inleiding. Daarna wordt er in groepjes verder gepraat. De volgende thema’s worden onder meer besproken: wie is Jezus?, waarom bidden?, hoe leidt God ons?

Voor meer informatie en/of aanmelden:

Tienergroep

Voor tieners van 12 t/m 16 jaar in de St. Jorisparochie

De tieners komen in principe elke eerste vrijdagavond van de maand bij elkaar in een zaaltje bij de Pius X kerk aan de Kardinaal de Jongweg 71, Eindhoven. Vanwege de corona situatie worden de avonden echter voorlopig gehouden in het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 te Eindhoven, omdat daar meer ruimte beschikbaar is. Van 19.45 uur tot 21.45 uur. Een mooie kans om te groeien in vriendschap met God en met elkaar!
Wil je meer weten over de tienergroep? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.

Jongerengroep

Voor jongeren vanaf 16 jaar in de St. Jorisparochie

De jongeren komen in principe elke laatste zondagavond van de maand bij elkaar in het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51 te Eindhoven. De avonden beginnen na de Eucharistieviering van 18.00 uur. Een mooie kans om meer te horen over het katholieke geloof of je geloof te verdiepen en andere jongeren te leren kennen!
Wil je meer weten over de jongerengroep? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie.