Digitale adventskalender voor gezinnen

010AdventskalenderHet team familiepastoraat van het bisdom ’s Hertogenbosch wil graag juist in deze tijd van allerlei beperkingen, samen met de gezinnen uit het bisdom op weg gaan naar die kleine stal in Bethlehem waar ook dit jaar in de donkere nacht Jezus geboren zal worden.
Klik hier voor de Adventskalender

Werkzaamheden vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers zouden wij op zondag niet samen kunnen komen in goed onderhouden, sfeervol versierde en met muziek omgeven kerkgebouwen.
Zagen onze begraafplaatsen er niet zo goed verzorgd uit. Zouden de pastores zich niet bezig kunnen houden met de taak waarvoor zij zijn aangesteld, pastorale zorg voor onze parochianen.
Heel veel werkzaamheden binnen de parochie worden verricht door vrijwilligers.

Welke vrijwilligers zoeken wij?

Mensen met een levenshouding waarin gastvrijheid, openheid en respect voor elkaar hoog in het vaandel staan en die zich willen inzetten voor de medemens zijn welkom om de boodschap van naastenliefde in woord en daad gestalte te geven. We hebben steeds mensen nodig en wanneer u denkt dat u een bijdrage kunt leveren aan het vrijwilligerswerk neem dan contact op met een van de medewerkers van het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kunnen u verder informeren over de mogelijkheden of verwijzen u door naar de juiste personen.

Wat bieden wij:

• Een inspirerende werkomgeving, in een gemeenschap in ontwikkeling, waar saamhorigheid en zorg voor elkaar hoog in het vaandel staan.
  • Al onze vrijwilligers zijn verzekerd tegen Wettelijke Aansprakelijkheid en ongevallen tijdens de tijden dat zij werkzaam zijn voor de parochie.
  • Er wordt goed opgelet dat er niet zomaar ongevraagd taken bij komen.
  • En er zijn volop mogelijkheden om bij te scholen of je te bekwamen in een bepaalde vaardigheid.

Vrijwilligers zijn o.a. actief als/bij:

• Gastheer/gastvrouw in een van de Kerkwijkcentra.
  • Receptionist in het Pastoraal Centrum.
  • Collectant tijdens vieringen.
  • Kerkwacht tijdens vieringen.
  • Lector tijdens vieringen.
  • Koster tijdens vieringen.
  • Koorlid tijdens vieringen.
  • Acoliet/misdienaar tijdens vieringen.
  • De voorbereiding van de Eerste Communie.
  • De huwelijksvoorbereiding.
  • De kindercatechese.
  • Het verzorgen van bloemenversieringen in de kerken.
  • Het schoonmaken van de kerken.
  • Klussengroepen.
  • Koorlid.
  • Het onderhoud van de begraafplaatsen
  • Het onderhoud van de tuinen van het Pastoraal Centrum en de Kerkwijkcentra
  • Etc, etc, etc.

Stuurgroep Vrijwilligers

De Stuurgroep vrijwilligers probeert vraag en aanbod van vrijwilligerswerk te realiseren en wil een klankbord zijn.Tevens wil zij de waardering van de parochie uitspreken, voor de vele werkzaamheden die de vrijwilligers geheel belangeloos doen, door het organiseren van een jaarlijkse vrijwilligersontmoeting, het aanbieden van cursussen en door aandacht te geven bij ziekte, jubilea, afscheid en overlijden.

De Stuurgroep heeft in 2017 een Beleidsnotitie Vrijwilligerswerk uitgebracht (met een update in 2019). Het Handboek Vrijwilligerswerk (versie januari 2019) is hier een samenvatting van. Deze beleidsnotitie en het handboek zijn verkrijgbaar bij de receptie op het Pastoraal Centrum.