f

Inloophuis op de Bres

Logo inloophuis D'n Bres

Elke maandagmiddag en elke vrijdagmorgen kunt u zo maar bij De Bres binnen lopen. Er staat dan een vers kopje koffie of thee voor u klaar en is er de mogelijkheid voor een een gezellige babbel. Er zijn geen bijzondere activiteiten. Niets moet, veel mag!

Vrijwilligers en gasten

Het leuke van zo'n inloophuis is, dat het eigenlijk als vanzelf loopt. Toegewijde vrijwilligers ontvangen de gasten. De gesprekken onder elkaar zijn ongedwongen.  Ook de omgeving, het verenigingsgebouw van de speeltuin, helpt bij aan de laagdrempeligheid.

Plaats en tijd

Toegang tot D'n BresHet inloophuis vindt haar thuislocatie in het verenigingsgebouw van speeltuin St. Joseph, St. Josephlaan 1 in Tongelre. Open maandagmiddag van 15.00 uuur tot 17.00 uur en vrijdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. Er hangt een bord bij de ingang wanneer het inloophuis open is, het kan niet missen.

Ontstaan

Op de Bres is ontstaan uit een initiatief van pastoor Ton Bressers. Toen hij in 1998 plotseling overleed schonk zijn moeder een legaat om het initiatief voor een inloophuis in Tongelre toch te realiseren. In 1999 werd Op de Bres geopend.