f

Doopsel

De geboorte van een kind is een unieke gebeurtenis. Het maakt bij veel ouders zo'n gevoel van dankbaarheid wakker, dat ze Gods zegen willen voor de toekomst van hun kind. De doop is het eerste sacrament; het kind wordt 'gewassen’ met doopwater en gezalfd met gewijde olie.

Voorbereiding

Wij willen graag samen met u dat er een goede voorbereiding aan de doop voorafgaat.
De doopviering kan gehouden worden in de kerk waar uw voorkeur naar uitgaat. Het is belangrijk dat men zich tijdig aanmeldt. Daarom worden er elke maand twee avonden gehouden voor alle ouders gezamenlijk.doopvont

De eerste avond

Deze staat in het teken van kennismaking, waarbij ook kort de vraag ter sprake kan komen rond de motivatie waarom men het kind wil laten dopen. Vervolgens gaat de avond verder over de doopliturgie, in de doopviering gebeurt er heel veel, want alles wat gedaan wordt en elke gebed heeft een betekenis. Zo wordt op eenvoudige wijze de betekenis van het doopsel, maar meer nog van het gedoopt zijn inzichtelijk.

De tweede avond

Hoe te handelen in de opvoeding en dan met name in het kader van het persoonlijk geloofsleven? Aan de hand van een aantal kaarten met vragen (waar elk ouderpaar één vraag uit trekt) wordt interactief het gesprek op gang gebracht
Het is niet om ouders als het ware klem te praten, maar juist om hen te prikkelen meer aandacht te besteden aan hun persoonlijk geloofsleven, het verder te ontwikkelen en te laten groeien. Dat heeft direct gevolg voor de opvoeding.

Data en tijden van de doopvoorbereiding

De voorbereidingsavonden vinden plaats in het Pastoraal Centrum, St. Jorislaan 51 en beginnen om 20.00 uur. Elke maand worden er voorbereidingsavonden gehouden. Zie onderstaand de data.

2022:
01 en 15 september
06 en 20 oktober
03 en 17 november
01 en 15 december

2023:
05 en 19 januari 
02 en 16 februari
02 en 16 maart
13 en 20 april
04 en 25 mei
01 en 15 juni
06 en 20 juli
07 en 21 september


Aanmelden

U kunt zich aanmelden door onderstaand inschrijfformulier in te vullen en te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijfformulier: Klik hier voor het inschrijfformulier

Kosten

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het toedienen van de doop.