Eerste Communie

011eerstecommunie

Na het doopsel hoort een kind bij God. Maar om volledig deel te nemen aan het leven in de Kerk is het belangrijk de volgende stap te zetten: het meevieren van de Eucharistie. Op een heel bijzondere manier wordt dit gevierd als kinderen hun Eerste Communie doen, dan nemen ze voor de eerste keer (en hopelijk niet voor de laatste keer) deel aan de Maaltijd van de Heer.

Voorbereiding

De voorbereiding van de Eerste Communie voor de kinderen in groep 4 van de basisschool wordt voor heel de parochie op dezelfde manier gedaan.
Het is een feest voor heel de parochiegemeenschap om de jongste generatie voor te mogen bereiden op het vieren van het sacrament van de eucharistie. In de kerk, rond het altaar, vieren we bij uitstek ons geloof; dat we een familie in Christus zijn!

Eerste Communie 2020
Jezus in de eucharistie voor de eerste keer ontvangen is een groot feest, waar de parochianen samen met de meest naaste familie ook bij willen zijn. Onze planning is zoals bij iedereen door het coronavirus flink in de war. De voorbereidingen zijn opgeschoven. Het is belangrijk dat de voorbereiding plaatsvindt in de kerk en rond het altaar van de Heer.
De vieringen van de eerste communie zullen dit jaar alsnog plaatsvinden op zaterdag 3 oktober en op zondag 4 oktober om 11.00 uur in de St. Joriskerk.

Informatieavonden Eerste Communie 2021
We hebben dit jaar voor de ouders wederom 3 data voor de informatieavonden voor de Eerste Communie 2021. U kunt één van deze avonden kiezen. Deze drie data gelden voor de stadsdelen Strijp, Gestel, Binnenstad, Stratum en Tongelre. De bijeenkomsten vinden allemaal plaats op het pastoraal centrum aan de St. Jorislaan 51.

12 oktober, 20.00 uur
13 oktober, 20.00 uur
14 oktober, 20.00 uur

Graag aanmelden dat u komt (i.v.m. koffie etc.) via ons speciale mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan s.v.p. duidelijk vermelden:
Aanmelding Info-avond eerste communie en de door u gekozen datum, uw naam en de naam van uw kind

Indien u informatie wilt over de voorbereiding van de eerste communie stuurt u dan ook een
e-mail naar bovenstaand mailadres.