f

Katholiek worden

‘Met mijn vriendin bezoek ik regelmatig vieringen in de kerk. Zij komt uit een katholiek gezin waar men geregeld naar de kerk gaat. Toen ik een aantal keer mee was geweest, wilde ik kijken of ik ook gedoopt kon worden. Zo ben ik in contact gekomen met een 'groepje mensen' die zich in de parochie voorbereiden op doop en/of vormsel’.

Voorbereidingkruisbeeld

Wanneer u als volwassene er over nadenkt om katholiek te worden willen wij u daar graag bij begeleiden. De weg van het christen worden, het zogenaamde catechumenaat - dat wil zeggen het inleiden van een niet-christen in de Kerk - vraagt een voorbereiding van ruim een jaar. Deze voorbereiding gebeurt in regionaal verband, in samenwerking met het vormingscentrum van het Bisdom van 's Hertogenbosch. Tijdens dit jaar komt u, samen met andere mensen die ook katholiek willen worden, ongeveer eens in de zes weken bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten is er aandacht voor allerlei vragen die met geloof en Kerk te maken hebben. Wellicht ook voor uw vragen!

Aanmelden

Voor meer informatie of als u zich wilt aanmelden dan kunt u contact op nemen met een van de medewerkers van het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..