f

Vormsel

VormselZou je je vormsel doen?

Een groepje tieners doet ook dit jaar het vormsel, waarom toch?  Voor tieners en -voor de ouders- is de motivatie niet zo gemakkelijk onder woorden te brengen. De toediening van het Vormsel is de bevestiging door God met de gave van zijn Geest voor jou! Hij rust de mens toe om sterk te staan door de kracht van zijn Heilige Geest midden in onze samenleving.

 

Voorbereiding

In het sacrament van het Vormsel ontvangen de jongeren de bijzondere hulp van de Heilige Geest. Hij helpt hen om het geloof een echte plek te geven in het leven van iedere dag en schenkt de kracht om zo nodig voor hun geloof uit te komen. Als een kind zich laat vormen kiest het er zelf voor om volwaardig lid van de katholieke kerkgemeenschap te worden.

Speciale info-avonden voor ouders en vormelingen met meer informatie over de betekenis van het sacrament, het verloop van de voorbereiding en allerlei praktische zaken vinden plaats op 4 en 5 oktober 2022 om 20.00 uur.
Locatie van de informatieavonden: Pastoraal Centrum, Sint Jorislaan 51.
Info en aanmelding via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Datum vormselviering 2023:

28 mei 2023 om 11.00 uur Sint Joriskerk door Deken René Wilmink.