Digitale adventskalender voor gezinnen

010AdventskalenderHet team familiepastoraat van het bisdom ’s Hertogenbosch wil graag juist in deze tijd van allerlei beperkingen, samen met de gezinnen uit het bisdom op weg gaan naar die kleine stal in Bethlehem waar ook dit jaar in de donkere nacht Jezus geboren zal worden.
Klik hier voor de Adventskalender

Maatregelen vanaf 17 oktober

Registratie
Voor alle weekendvieringen in alle kerklocaties registreert u zich vervolgens achter in de kerk (door de weekse viering zijn zonder aanmelding). Dat doet u door het formulier wat in de kerk klaarligt in te vullen: schrijf duidelijk uw naam, e-mailadres en telefoonnummer op het formulier en leg het in de daarvoor bestemde mand/doos. U kunt het formulier ook thuis al invullen, dan hoeft u enkel het blaadje bij binnenkomst maar in te leveren.

Voor een aanmeldformulier klik hier

Het is belangrijk dat iedereen zich op deze manier telkens weer inschrijft voor de weekendvieringen. Indien er onverhoopt iemand in de kerk aanwezig is geweest en besmet blijkt, dan kunnen we alle andere aanwezigen zo snel mogelijk ook informeren. U begrijpt dat dit nog heel belangrijk is en blijft. Het is goed te vermelden dat uw registratie enkel door ons wordt gebruikt in het kader van de maatregelen omtrent het Coronavirus en NIET voor andere acties in onze parochies.

Wanneer kunt u naar de kerk komen?
U kunt op de aangegeven zondag naar de kerk komen als u gezond bent en geen enkele coronagerelateerde klacht hebt. Welke zondag kunt u vinden op de alfabetische lijst. Dit om overschrijding van het maximaal aantal kerkgangers te voorkomen. We gaan per kerklocatie van het standaard aantal mensen uit, wat normaal gesproken naar de kerk komt. Dat betekent dat parochianen wordt gevraagd niet van locatie te wisselen. Klik hier voor de lijst per zondag per kerklocatie op alfabetische familienaam!

Wanneer komt u NIET naar de kerk?
U komt NIET naar de kerk als u in de afgelopen 14 dagen corona-positief getest bent.
U kunt NIET naar de kerk komen als u verkouden bent, grieperig, verhoging hebt, ook bij heel geringe symptomen.
U komt ook NIET naar de kerk als u in de laatste 10 dagen nog in contact bent geweest met iemand die positief getest is op Covid-19.

Mondmasker
Wij vragen u naar de kerk te komen met mondmasker. Dat kunt u afzetten als u plaats genomen hebt in de kerk. Bij verplaatsing zet u het mondmasker weer op.

Desinfectie
Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen met de disinfectie die klaarstaat bij de ingang van de kerk.

Plaatsnemen op 1,5 meter
U kunt in de kerk een plek kiezen. Na een vrije bank is er weer een bank afgesloten, dan is de 1,5 m. afstand verzekerd. Een huishouden kan natuurlijk gewoon bij elkaar gaan zitten in dezelfde bank.

Tijdens de eucharistieviering…
Samen zingen gaat nog NIET
Er is geen vredeswens d.m.v. handen geven, dus geen aanraking.

Ter communie gaan
De priester desinfecteert alvorens hij de communie uitreikt op de hand, hij staat – zoals de afgelopen maanden achter een scherm.

Tenslotte, bij het verlaten van de kerk wordt ook de 1,5 m. in acht genomen en met het mondmasker op!

Op deze wijze gaan we samen voort en vieren we de eucharistie met groot vertrouwen op een eenvoudige wijze tegemoet.
Graag tot spoedig in uw vertrouwde kerklocatie!

Pastoor René Wilmink