Tridentijnse mis

Sinds het in 2007 door Paus Benedictus XVI uitgevaardigde motu proprio Summorum Pontificum is er in de Kerk weer meer ruimte gekomen voor het vieren van de H. Mis volgens het missaal van Trente. Wereldwijd is er, met name onder jongeren, een herwaardering gekomen voor deze eenvoudige vorm van liturgie waarbij stilte, intens gebed en eerbied voor de Heer in het Sacrament centraal staan. De h. Mis is geheel in het Latijn en de priester keert zich met de gelovigen richting het kruis om zo namens de gehele Kerk het misoffer aan God op te dragen.
Laaf u aan de Heer die zich in stilte aan ons schenkt en laat uw hart vervuld worden van een vrede die alleen God kan geven.

Wees welkom elke eerste woensdag van de maand om 19.30 uur in de St. Martinuskerk in Tongelre.

De eerstvolgende h. Missen zijn op:

Woensdag 2 juni 2021
Woensdag 7 juli 2021

Enkele getuigenissen van gelovigen die pas sinds kort kennis hebben gemaakt met de Tridentijnse Mis:

“Heerlijk in stilte geniet ik van deze zielstrelende Ontmoeting. Wanneer langzaam de h. Hostie omhoog wordt gehouden kan iedereen zien Wie daar aanwezig is. Hij die de rust is die je zoekt, Hij die je vertrouwen geeft als je twijfelt, Hij die de liefde brengt waar men het kwijt was.”

“In de auto terug naar huis merkte ik dat ik aan het zingen was omdat ik het zo mooi had gevonden. Het voelde als het gevoel dat ik had toen ik jaren geleden mijn Eerste Communie deed!”

“In stilte word je meegenomen. Het voelt als de overgang naar een andere wereld als je doodop bent , je langzaam in slaapt valt en vertrekt naar een andere wereld. Je bent je er wel bewust van dat je gaat. Je hoofd is leeg, je hart is verlicht, je ziel is gevoed. Zo voelt een Tridentijnse Mis."

Kapelaan Pieter Zimmermann